Jello shots z Pyré #03

Príprava jello-shots je super zábava. Stačí, ak dodržíme postup prípravy samotnej želatíny a potom už môžeme kombinovať rôzne chute podľa vlastnej fantázie a bez obmedzení. 

DSC_0033

Karamelové

4 PL bieleho cukru
1 ČL masla
1 ČL vody
80 g vodky
40 g baileys
4 PL šľahačkovej smotany
150 ml mlieka
želatína v prášku alebo plátková v množstve potrebnom na 500 ml tekutiny

Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Na panvici rozohrejeme cukor s vodou a pripravíme si karamel.  Pridáme maslo, smotanu a mlieko, všetko rýchlo zmiešame. Nakoniec pridáme alkohol a želatínu a dobre tekutinu vymiešame. Vylejeme do formy a necháme aspoň 3 hodiny chladnúť.  Servírujeme vychladené a nakrájané. Formu je dobré pred použitím potrieť tukom, aby sa želatína ľahšie vyberala.

Ružové

šťava z 2 citrónov
2 PL sirupu z ružových lupeňov
150 ml vody
2 PL bieleho cukru
100 ml vodky
želatína v prášku alebo plátková v množstve potrebnom na 500 ml tekutiny

Pripravíme si želatínu podľa návodu a pridáme k nej ďalšie ingrediencie. Všetko spolu premiešame až sa cukor rozpustí a vylejeme do formy. Dáme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Po zatuhnutí nakrájame napríklad na kocky a servírujeme silno chladené. DSC_0014