Nové Pyré: Opäť s nečakanými pohľadmi na jedlo.

cover 1

Najnovšie, už piate číslo magazínu Pyré sa venuje téme SUROVOSŤ. Bola pre nás tak podnetná, že rozšírila magazín o celých 16 strán!

S príchodom jari sa na našich stoloch spestruje ponuka zeleniny a ovocia. V novom Pyré sme preto zavreli skrinky s hrncami a panvicami, vypli plyn, rúru či toaster a vyskúšali surovejšie, čerstvejšie a jednoduchšie spôsoby varenia. Nôž, bez ktorého by sme sa pri tomto “varení-nevarení” nezaobišli, je stredobodom pozornosti a obrúsený zo všetkých strán. Keďže letnú sezónu mnohí trávime pri mori, skočili sme do vody pozrieť sa na ryby, ktoré sú stále diskriminované v našich jedálničkoch. Osobitne nás zaujímalo, ako sa darí ohrozenému kráľovi morí – tuniakovi. Aj keď slovo surovosť evokuje skôr negatívne pocity, neprinášame vám žiadne krvavé reportáže, iba krátky exkurz do histórie obľúbenej rekvizity béčkových hororov – kečupu – a na náš vzťah k mäsu a zabíjačkám sme nazreli cez malý štatistický prieskum. Za posledné roky aj u nás výrazne narástla prestíž profesionálneho varenia a s ňou i popularita nejedného šéfkuchára. O náročnosti a pôžitkoch tejto práce sme sa rozprávali s úspešným slovenským šéfkuchárom Martinom Záhumenským pôsobiacim v Londýne. Surovosť sa nám tiež asociovala s naoko studeným betónom a drsným povrchom neupravenej keramiky, ktoré však vedia pôsobiť v kuchynských priestoroch krásne a nečakane.

Ak máte opäť chuť dozvedieť sa o vašom každodennom jedle viac, pozývame vás prečítať si nové vydanie Pyré!

MEDIAKITDSC_1138

DSC_1107 DSC_1128 DSC_1119