Ruský obedový štýl

Recept nie je ťažký, ale nepatrí k tým z cyklu „hotovo za 5 minút“. Napriek tomu Vám sľubujem, že za 20 minút máte hotový perfektný obed.

“moje” bliny

pre dvoch ľudí

na bliny:
120 g pohánkovej múky
1 vajíčko
1/2 ČL prášku na pečenie
1 ČL rozpusteného masla
140 ml acidka prírodného
1/2 ČL soli
3 PL nasekaného kôpru a pažítky

tuk na vyprážanie (olej, maslo)

na omáčku:
4 PL gréckeho jogurtu
1 PL chrenu
soľ

na servírovanie:
citrón nakrájaný na mesiačiky
údený losos okolo 200 g
čerstvý kôpor
hrsť kapary

V miske dobre premiešame všetky ingrediencie na biliny, tak aby sme nemali hrudky. Rozohrejeme panvicu s tukom. Lyžicou nakladáme bliny na panvicu. Potom ako cesto začne bublinkovať, otočíme blinu na druhú stranu. Medzitým si pripravíme omáčku zmiešaním ingrediencií. Teplé bliny servírujeme poliate omáčkou s kúskom údeného lososa, pokvapkané citrónom a s kapary.