Strávte s nami výnimočný večer!

Slovenská národná galéria spolu s food magazínom Pyré a kvetinovým Ateliérom Papaver vás pozývajú do Café Berlinka. Môžete sa tešiť na čas strávený v dobrej spoločnosti, s výnimočným menu a špeciálnym pohľadom do galerijného zákulisia.

poveceriame_FBcrop6

„Povečeriame?“ vzniklo ako spoločný nápad rôznych aktívnych ľudí vytvoriť podujatie pre náročných návštevníkov a priaznivcov Slovenskej národnej galérie. Oktobrový večer sľubuje gastronomicky atraktívne menu, výber vín od maloproducentov, slávnostne ozdobený stôl a príjemnú spoločnosť.

Kedy: sobota 3. oktobra 2015, 18.30
Kde: Café Berlinka, Bratislava
Čo: päťchodové degustačné menu spárované s vínami, program
Koľko: 60 € na osobu (45 € bez vína)

Počet miest je limitovaný, je preto potrebné sa vopred prihlásiť a uhradiť poplatok.
Rezervácie: zuzana.palicova@sng.sk
Viac informácií: Zuzana Palicová, +421 902 366 416

www.sng.sk
www.atelierpapaver.sk

Pre jazyk:
Prvá z večerí, ktoré chcú spojiť dobré umenie a gastronómiu v peknom prostredí a v príjemnej spoločnosti, sa bude konať v Café Berlinka. Priestor s dlhou históriou a osobitnou atmosférou so zriedkavým výhľadom na Dunaj, prešiel v poslednom období čiastočnou premenou. Je otvorený pre verejnosť ako nové galerijné bistro s dobrou kuchyňou, ktoré povedie tím z kaviarní a reštaurácií Pod Kamenným stromomKontakt.

Menu zostavené ces Miroslava Práznovského pre túto príležitosť bude jesenné, kombinujúce tie najlepšie lokálne a zahraničné suroviny. Zážitok z jedla zvýraznia dôsledne zvolené vína od slovenských maloproducentov prevažne z malokarpatského regiónu.

Menu:
Grilované marinované cukety s grilovaným rozmarínom, cherry paradajkou a 24 mesačným parmezánom
Rocca dei Forti Prosecco D.O.C. Brut Taliansko
Grilovaná mušľa svätého Jakuba na olivovej tapenáde s limetovým želé a horčicovou majonézou, bagetka, mikrobylinky
Sauvignon suché, Tramin / Alto Adige Taliansko
Tekvicový krém s pečenou tekvicou a pomarančovo majoránovou penou
Rulandské biele VzH Šimonovič / Malokarpatská oblasť
Roláda z bio teľacieho pupku s fazuľovým pyré a pomarančovou sférou a hruškovým coulis
Alibernet VzH suché Dubovský a Grančič / Malokarpatská oblasť
Pečené jablká s badiánovou mrvenicou, jablkové pyré s sladkým škoricovým chipsom,
domáci jablkový mäkký syr (aka Jablkové variácie)
Pálava VzH polosladké Velkeer / Nitrianska oblasť

Pre oči:
Atmosféru večera posilní prítomnosť kvetinového Ateliéru Papaver so záhradnými architektkami Lenkou Vargovou a Monika Vargovou, ktorých prístup k viazaniu kvetov stojí na prirodzenosti, elegancii, ale aj na nezvyčajných kombináciách. Práve ony sa postarajú o výzdobu slávnostného stola a priestoru Berlinky.

Pre myseľ:
V októbrový večer večer prevedie hostí zákulisím pripravovanej rekonštrukcie priamo generálna riaditeľka SNG Alexandra Kusá a predstaví aj vízie budúceho fungovania galérie. Počas celého večera máte možnosť sa bez oficialít porozprávať o všetkom, čo vás o najväčšej slovenskej galérii, jej fungovaní, výstavách a umení zaujíma. Chceme vám umožniť osobné stretnutie s ľuďmi, ktorí za SNG a jej projektami stoja.

13211_1001043009913516_3525145382880098081_n