Zeleninová dúhová torta

L1020583
•    1 veľký zemiak
•    1 žltá mrkva
•    2 oranžové mrkvy
•    1 červená mrkva
•    2 cvikly
•    olivový olej na vytretie formy
•    soľ
 
Na omáčku:
•    200 ml sladkej smotany s 33 % tuku
•    300 g mäkkého kozieho syra
•    1/2 ČL čierneho korenia
•    1 PL medu
Zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Ukladáme postupne podľa farebnosti – začneme od najjasnejšej a skončíme najtmavšou. Každú vrstvu posolíme väčšou štipkou soli a polejeme omáčkou vymiešanou z ingrediencií. Upečieme a servírujeme ako teplú prílohu k jedlu, ale torta je vynikajúca aj schladená.
príprava 20 minút
pečené 50 minút na 200 °C

100 thoughts on “Zeleninová dúhová torta

Comments are closed.